0,00 €
Ostoskori Päivitä

Ei tuotteita

Royalkestot on ollut jo 10 vuotta herkkäihoisen asialla.


Verkkokauppaan on tehty runsaasti päivityksiä ja yhden sivun kassakin on nyt käytössä.

Jos kuitenkin huomaat epäkohdan, ilmoitathan asiasta, niin saadaan pikaisesti korjaukseen.

Kokoamme tänne käytännönläheisiä vinkkejä kestovaippojen käytöstä, ongelmista ja niiden ratkaisuista. Ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa tapaa toimia kestovaippojen kanssa, joten ei ole myöskään yhtä ainoaa oikeaa ratkaisua ongelmaan. Kirjaamme kuitenkin ylös vinkkejä, joita voit vapaasti kokeilla oman vaippaongelmasi kanssa. Tänne voit myös lähettää omia hyväksi havaitsemiasi vinkkejä muiden iloksi. Näitä kannattaa kokeilla ennenkuin menettää yöunensa. Joskus siitä huonosti toimivasta vaipasta tuleekin se parhaiten toimiva oikeilla vinkeillä. Laita oma vinkkisi tulemaan sähköpostilla :-) Tällä palstalla ei mainita kenen tekemistä tai minkä merkkisistä vaipoista on kyse, sillä olemme sitä mieltä että ei ole ongelmavaippoja vaan on vaippaongelmia! Onneksi vaippaongelmiin on olemassa monia helppoja niksejä.


ONGELMA: Mikä vaippamalli sopii lapselleni parhaiten?


***Tämä on sitä yrityksen ja erehdyksen kivistä tietä. Kannattaa nähdä vaivaa sen eteen että löytää sen sopivan vaippamallin ja systeemin. Yksi tykkää pehmoisista sisävaipoista ja kuorista, toinen vannoo AIO (=all in one) vaipan nimeen, kolmas haluaa ehdottomasti kutoa itse villahousut, neljäs ei luopuisi ollenkaan pieneksi jääneistä retrokylpytakista tehdyistä ihanuuksistaan. Kaikilla meillä on sama päämäärä: Vähemmän jätettä ja onnellinen lapsi. Eikä se edes haittaa jos joskus tulee vähän enemmän pyykkiä, siinä samassa koneessa pyörähtää myös ne vähän nihkistyneet sukkiksetkin, kun vaippa ehti falskata vähän ohi. Se on elämää.  


***Sitten kun olet sen sopivan systeemin ja mallin löytänyt käykin niin että se ei enää sovikaan lapsellesi ja eikun uudestaan hakemaan uutta systeemiä. Varsinkin siinä vaiheessa kun lapsi oppii itse liikkumaan menee monelta systeemit uusiksi. Nappula kun ei pysy sen sekunnin vertaa paikallaan, jotta saisi edes jotkut systeemit pysymään kasassa. On aika siirtyä neppivaippoihin, jotka voi sujauttaa jalkaan kuin pöksyt konsanaan. Lisäksi nappula saattaa kaivata tai ainakin äidin esteettinen silmä jotain söpöstelyä. Jos tähän asti olet ollut valkoisen ystävä, saatatkin löytää itsesi uuden haasteen edestä, kuoseja on satoja erilaisia, valitse niistä nyt sitten kun haluaisit ainakin ne parisataa parasta.


***Kun oma systeemi on löytynyt voit hyvällä omallatunnolla luopua niistä ei niin omista systeemeistä, ne ovat todennäköisesti jollekin toiselle juuri ne oikeat. Vaippakirppis käy kuumana ja mikäs sen parempaa kierrätystä, vähän käytetyt vaipat ja kokeilusetit viedään käsistä. Et suinkaan ollutkaan yksin sen oikean mallin metsästyksessä. Muistathan myös vaippalainaamot, muutaman euron viikkopanostuksella saat lainaksi säkillisen erilaisia vaippoja, joita voit sitten ihastella kotona ja poimia parhaat vinkit jatko-ostoksia ajatellen.


***Yksi vaippa sopii yhdelle, toinen toiselle paremmin. Meilläkin on mallistossa Fabulous pyöreämmille vauvoille, pepputilaa ja imutilaa löytyy, on tällä vaipalla amerikkalainen serkkukin. Royal on sellainen hyvä keskiverto aloitusvaippa, sopii monenmuotoiselle vauvalle. Royal mallilla tehdään myös kuorivaipat. Royal on hyvä myös hoikalle vauvalle, siinä on hyvät säädöt ja normaalia korkeampi selkäosa. Ihan omaa mallistoamme. Princess & Prince mallisto (P&P) on matalavyötäröinen, kapeahaarainen vaippa. Uusin mallistomme, sisältää nyt myös toivotut bambu- ja veloursisävaipat. P&P mallistosta tuli suosikki jo ennen varsinaista esiinmarssiaan, tämä vaippa on kehitetty asiakastoiveiden pohjalta.


ONGELMA: Vaippa ei istu kunnolla


***vaipan tulee olla oikean kokoinen, liian iso vaippa falskaa helposti lahkeista tai vyötäröltä, koska lapsi ei "täytä" vaipan reisiaukkoa tai vyötäröseutua kokonaan. Liian pieni tekee vauvasi olosta epämukavan ja aiheuttaa ikäviä painaumia reisiin ja vatsalle.

*** kannattaa tarkistaa vaipan säädöt, joskus tarroja eri asentoihin kääntelemällä saavutetaan parempi istuvuus. Tarrat yläviistoon asennettuna pienentää reisitilaa ja kasvattaa vatsatilaa. Tarrat alaviistoon päinvastoin pienentää vatsatilaa ja kasvattaa reisitilaa.

*** vaipan malli on hyvä valita lapsen vartalotyypin mukaisesti, hoikalle vauvalle ei aina sovi laajat mallit eikä pyöreälle lapselle välttämättä kapoiset mallit. Myös käyttäjää kannattaa tarkkailla, onko vaippa hänen mielestään mukavan tuntuinen päällä, oleellista on että vaippa ei haittaa lapsen liikkumista tai leikkejä


ONGELMA: Vaippa ei pidä.


*** lyhennä vaipanvaihtoväliä. Vaippa tulee vaihtaa heti sen kastuttua, riippumatta siitä onko se kertakäyttöinen vai kesto. Jos imut ovat litimärät on vaihtoväli ollut jo liian pitkä.

*** aika yleinen ongelma, pientä nihkistymistä tapahtuu jo pelkästään siksi että myös BR PUL on kangaspintainen (polyester), voit pudottaa pisaran nestettä kankaalle ja katsoa hetken kuluttua, neste vetäytyy sivuillepäin kuten tavallisessa neuloksessakin, mutta hitaammin, tästä syystä varsinkin reisien kohdalta tapahtuu jonkinasteista nihkistymistä vähänkin pidemmillä vaihtoväleillä. Laminoinnin tarkoitus on pitää nesteet ja vähän vahvemmatkin ainekset vaipan sisäpuolella.

*** nihkistymisongelmaa voidaan hidastaa, mutta ei estää erilaisilla saumoilla ja vuotosuojilla. Kangasvaippa on kuitenkin kangasta ja sen tekemiseen tarvitaan neulaa ja lankaa, jokainen neulanpisto tekee laminointiin pienen reiän. Emmehän me nyt sentään lapsiamme voi vakuumiin pakata?!

*** riittämättömät tai vääränlaiset imuosat tarpeeseen nähden voivat aiheuttaa myös ohivuotoja. Lähimmäksi vauvan peppua kannattaa valita vikkelästi imevää materiaalia kuten harsoa tai mikrokuitua. Tämän alle sitten muuta imukykyistä materiaalia kuten bambua, hamppua, froteeta, flanellia yms. Jos päällimmäisenä käytetään hitaasti imevää materiaalia ehtii kosteus vauvan liikkuessa sujahtaa puntista ulos. Kokeilemisen arvoinen vinkki!

*** kapeammat imuosat ehkäisevät myös tehokkaasti nesteen kulkeutumista reunoille, kun imuosa on selvästi vaippaosaa kapeampi eikä imu täytä koko taskutilaa leveydeltään, nesteetkin pysyvät paremmin vaipan keskiosan imuissa. Esimerkiksi vauvan istuessa vauvan paino aikaansaa imuissa pesusieni ilmiön, eli neste siirtyy eteen, sivuille ja taakse vauvan painon alta. Jos imu on tuolloin aivan vaipan reunoissa kiinni, neste siirtyy kuivaliinaa pitkin myös sivuille jolloin vaipan reunat kostuu ja kosteus siirtyy myös vaipasta ulos.

*** tätä en ole itse kokeillut kun ei ole ollut tätä ongelmaa, mutta olen kuullut, että joku oli saanut avun kun oli pessyt vaipat 90 asteessa. Ilmeisesti pul reagoi silloin jotenkin lämpöön, ja neulanreiät turpoaa umpeen. Enpä tiedä, mutta omalla vastuulla voi kokeilla tätäkin. BR pul kestää satunnaiset keittopesut, mutta riippuu myös vaipan muista materiaaleista voiko vaipan pestä noin kuumassa.

***aina on olemassa villahousut, nämä maan mainiot luonnonmukaiset kosteutta pitävät pöksyt, niitä saa niin lyhytlahkeisina kuin pitkälahkeisinakin. Villikset kudotaan hahtuvalangasta ja käsitellään lanoliinilla. Sopivasti käytössä huopuneet villikset ovat pomminvarma kuorivaippa! Näiden kanssa käytetään hyvin kasassa pysyvää sisävaippaa tai sisätäyttövaippaa ja imuja. Tutustu ihmeessä villahousujen ihmeelliseen maailmaan, jos taistelu kuorivaippojen kanssa vie sinulta yöunet.

***meidän megapissijälle ainoa yövaippavaihtoehto oli tasku- (tai aio) vaippa ja villahousut lisäksi. Edes kertakäyttöiset ei pitäneet kuivana paria tuntia pidempään, joten olin jo luovuttaa, kunnes keksin kokeilla tätä ja johan toimii!

***yksi keino on vähentää lapsen "turhaa" juomista, eli jos lapsi lupsuttelee jatkuvasti vaan omaksi ilokseen eikä ravinnon tarpeeseen se näkyy myös virtsamäärissä nopeasti. Meillä jäi pulloruokinta pois parivuotiaalta ja sen jälkeen on taas pitäneet ihan kaikki vaippasysteemit 3-4 vaippaa per päivä vaihtovälillä. Pullo oli lapselle ihan vahingossa muuttunut ruuan korvikkeeksi, nyt maistuu ruokakin hyvin ja ennenkaikkea unet! Tarkkaile siis lapsesi juomia määriä etteivät ne paisu tarpeettoman isoiksi. Kysy tarvittaessa riittävän nesteen määrä neuvolasta. (ei koske rintalapsia)

*** kestovaippailua ei kannata ottaa hampaat irvessä, sinustakin on lapsellesi paljon enemmän iloa kun otat asiat rennommin.  Vaan muista että yksikin vaippa päivässä on 365 vaippaa vuodessa.